Det er aldri for sent…

1

Det var en gang en autistisk gutt. Han var ikke «enkel» å ha med å gjøre. Han ville ikke snakke som de andre barna i familien. Han spillte ikke samme spill. Han var ikke interessert i å gå til de samme stedene som søsknene. Butikker, folksomme steder og «bråkete» restauranter.

Familien elsket ham, men ofte var han ikke inkludert. Han ble ikke invitert til overnattinger. Han fikk ikke være med på de samme utfluktene som sine søsken og søskenbarn. I begynnelsen la han ikke merke til det engang.. Men ettersom han ble eldre, gjorde han det.. Når de kom for å plukke opp søsknene hans,  ønsket han også å være med… Da de dro, stod han i vinduet og så etter dem til de forsvant ut av synet. Familien trodde hans foreldre tolket ham slik – at han ble for mye å håndtere for dem.

Men slik var det ikke. Gutten var en solstråle. Aktivitetene han likte var enkle – som bilturer, skogsturer, lek i bassenget, lage sølekaker, huske i parken… Men, av en eller annen grunn ble han aldri invitert til å gjøre noen av de tingene – de tingene han hadde glede av – og ble oversett til fordel for de andre barna i familien, som formodentlig, var morsommere å tilbringe tid sammen med..

Gutten fortsatte å lære, vokse, og utvikle seg. Tiden gikk og til slutt visste han.. Han visste at han var annerledes. Men han visste ikke det familien trodde han visste – at han var like høyt elsket. Det er fordi kjærligheten ikke ligger i erklæringer. Kjærlighet er handling. Det kan kjennes igjen på alle språk, ja, selv der hvor det ikke finnes språk. Og når kjærlighetshandlingene blir ulikt fordelt, opplagt ulikt, mister både den som elsker og den som blir elsket noe.

Han vet. Du vet. Og det er fremdeles tid til å gjøre det annerledes.

Reklamer
Tagged with: , , ,
Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Smykker og buttons med budskap
%d bloggere like this: